Translate

LA GRAN RECONVERSIÓ 

Suposa una transformació profunda en diversos àmbits de la societat amb l'objectiu de fer front als reptes contemporanis i promoure un canvi cap a una direcció més sostenible i cooperativa:

>>> Reconversió de Fàbriques d'Armes a Centres de Producció Constructiva: Aquesta part de la transformació implica canviar l'enfocament de la producció de béns destructius, com les armes, cap a la fabricació de productes que contribueixin al benestar i al progrés de la societat. Les fàbriques que abans es dedicaven a la producció d'armament es converteixen en instal·lacions que fabriquen coses com tecnologia amigable amb el medi ambient, equips de salut, o altres productes útils per a la societat.

>>> Redefinició dels Exèrcits com a Forces Solidàries: En aquest context, els exèrcits ja no estan exclusivament dedicats a la defensa militar, sinó que són redefinits com a forces solidàries. Això implica que estan preparats per respondre a emergències humanitàries, com catàstrofes naturals o altres situacions d'urgència, i col·laboren en activitats humanitàries per ajudar les comunitats en moments de necessitat.

>>> Transició cap a una Nova Economia: La transició econòmica implica abandonar el model global que pot ser destructiu i moure's cap a una nova economia. Aquesta economia pot estar orientada cap a la sostenibilitat, la inclusió i el benestar general, alhora que integra valors globals i locals. La idea és crear un sistema econòmic que preservi els entorns naturals i abordi els reptes ecològics.

>>> GloCalització: Aquest terme fa referència a una combinació de globalització i localització. La idea és integrar valors globals amb les necessitats i les particularitats locals. Aquest enfocament busca trobar un equilibri entre la interconnexió global i el respecte per les diversitats locals. Les monedes socials locals són un gran aliat en aquest sentit, per estimular la producció local.

>>> Responsabilitat Col·lectiva: La crida a la responsabilitat col·lectiva implica que tots els membres de la societat tenen un paper a jugar en aquesta transformació. És una invitació a assumir la responsabilitat pel futur del Planeta i a treballar junts per aconseguir canvis positius.

>>> Nova Era de la Humanitat: Aquesta expressió fa referència a la visió d'un futur en què la cooperació, la sostenibilitat i els valors col·lectius defineixen la forma com la societat opera i evoluciona. És una aspiració cap a una època en què els éssers humans viuen en harmonia amb ells mateixos, amb els altres i amb el medi ambient.

En resum, la Gran Reconversió busca canviar la direcció actual cap a una societat més sostenible, justa i solidària, on les accions individuals i col·lectives contribueixin a un futur millor per a la Humanitat.